Melnais lācis pret brūno lāci

Brūnais un melnais lācis ir divi aizraujoši un ļoti salīdzināmi dzīvnieki, kas dzīvo ziemeļu puslodē. Tomēr tie atšķiras pēc to dabiskā ģeogrāfiskā diapazona, taksonomiskās daudzveidības, krāsu variācijas, ķermeņa lieluma un citām fiziskajām īpašībām. Tāpēc būtu jēga saprātīgi nošķirt šos divus svarīgos dzīvniekus. Tomēr ir divi melnie lāči, kas pazīstami kā Amerikas un Āzijas melnie lāči. Melnais lācis šajā rakstā attiecas uz Amerikas melno lāci. Izpratne par to īpašībām ļautu uzsvērt atšķirības starp brūnajiem un melnajiem lāčiem, kā šajā rakstā.

Melnais lācis

Amerikāņu melnais lācis, Ursus americanus, ir endēmisks Ziemeļamerikā. Tas ir vidēja lieluma un viens no visizplatītākajiem lāčiem reģionā. Melnais lācis ir slavens ar raksturīgo romiešu sejas profilu. Viņu galvaskauss ir plats ar šauru purnu un lielām žokļa eņģēm. Sieviešu melnajiem lāčiem salīdzinājumā ar tēviņiem ir plānāks un smailāks galvaskauss. Vīriešu ķermeņa masa ir no 60 līdz 250 kilogramiem, bet mātīšu svars ir no 40 līdz 110 kilogramiem. Ir acīmredzams novērot arī krasas izmaiņas viņu ķermeņa garumā, kas ir no 120 līdz 200 centimetriem. Turklāt viņu augstums pie pleciem svārstās no 70 līdz 105 centimetriem. Melnajiem lāčiem ir raksturīgas lielas un apaļas formas ausis. Viņu kažoks ir mīksts ar blīvu pamatni un ar gariem un bieziem aizsarg matiņiem. Melno lāču teritorialitāte ir ļoti augsta, un naktīs viņi ir aktīvi. Viņu lieliskā redze un ožas izjūta ir ārkārtīgi noderīga, lai atrastu savus biedrus un barības avotus. Turklāt tie ir spēcīgi peldētāji, kas viņiem ļauj baroties arī ar zivīm un ūdens pārtiku. Tomēr tie ir visēdāji, un viņu uzturs mainās atkarībā no pārtikas pieejamības atkarībā no gadalaika un atrašanās vietas.

Brūnais lācis

Brūnais lācis, Ursus arctos, ir liels un smags kārtas zīdītājs: Canivora un ģimene: Ursidae. Viņi dzīvo Eiropas ziemeļdaļās, Āzijā un Ziemeļamerikā. Zem šīs sugas ir aprakstītas sešpadsmit pasugas. Brūnais lācis ir lielākais dzīvnieks ar plēsonīgu izturēšanos uz sauszemes ar smagu ķermeni, kas sver no 300 līdz 800 kilogramiem. Viņiem ir izliektas īpaši lielas spīles, lai viegli kāptu kokos. Galvaskauss ir ieliekts un stipri uzbūvēts, un tas izskatās nesamērīgi lielāks nekā ķermeņa izmērs. Turklāt galvaskausa izvirzījumi ir labi attīstīti nekā Āzijas melnajā lācī. Viņiem ir stipri zobi ar lieliem priekšējiem zariem. Viņu uzturs ir visēdājs, jo to veido gan dzīvnieku, gan augu vielas. Viņu temperaments nav prognozējams, un uzbrukumi cilvēkiem ir bieži, kaut arī viņi parasti cenšas izvairīties no cilvēkiem. Viņiem ir īsa aste, kuras izmērs nepārsniedz 22 centimetrus. Viņu mēteļa krāsa ir vairāk vai mazāk brūna, piešķirot nosaukumu brūnais lācis.

Kāda ir atšķirība starp brūno lāci un melno lāci? • Brūno lāču dabiskais izplatības diapazons ir daudz plašāks nekā melnajiem. Tas ir tāpēc, ka brūnie lāči ir izplatīti gan jaunajā, gan vecajā pasaulē, turpretī melnie lāči ir sastopami tikai Ziemeļamerikā. • Tā kā viņu vārdi attēlo, viņu ķermeņa krāsojums melnajiem un brūnajiem lāčiem ir atšķirīgs. Tomēr melnais lācis varēja būt no melna līdz blondam. • Pēc ķermeņa izmēriem brūnais lācis ir augstāks nekā melnais lācis. • Brūnajiem lāčiem ir izteikta kuprīte, bet ne melnajiem lāčiem. • Brūnajam lācim ir garas un izliektas spīles, bet melnajiem lāčiem tie ir īsi.